WebsitePakketPortfolioLinksVeel gestelde vragen
HomeContactNaar Nederlandse websiteTo English language website

 

Wat is URL?
Wat is een domein naam?
Hoe ga ik mijn domein registreren?
Wat gebeurt er als u de domeinnaam verkeerd gespeld heeft?
Wat betekenen de toevoegingen .com,.org, of .nl ?
Wat is FTP?
Hebt u een website garantie?
Waarvoor geldt de garantie?
Als ik een website heb gemaakt, kan iedereen die dan vinden met een zoekmachine?
Wat is ISP?
Waarom kan één websiteadres soms op verschillende manieren op uw beeldscherm verschijnen?

 


Wat is URL?

URL betekent Uniform Resource Locator, een compleet internet adres. Het is een string van informatie, zoals http://www.yourcompanyname.com. (terug)


Wat is een domein naam?

En domeinnaam is uw unieke naam op het Internet, zoals "Uwbedrijfnaam".
Er kunnen dus geen twee dezelfde adressen zijn. Het spreekt voor zich dat u de naam kiest, die uw klanten en relaties het beste kunnen onthouden. Dat is de beste manier om u en uw bedrijf te vinden tussen de miljoenen websites op het Internet. (terug)


Hoe ga ik mijn domein registreren?
Webdesignbureau kan uw domeinnaam registeren namens u of uw bedrijf. Ook kunt u zelf checken op www.whois.net of uw domeinnaam beschikbaar is of niet. Als die beschikbaar is, dan kunt u voor het registreren bij elke webhost terecht. (terug)


Wat gebeurt er als u de domeinnaam verkeerd gespeld heeft?

U moet heel goed controleren of uw domeinnaam goed is en goed is gespeld. Alle registraties zijn namelijk definitief. (terug)


Wat betekenen de toevoegingen .com,.org, of .nl ?
.com (=commercial), .org ( organisatie, meestal non-profit). Deze toevoegingen zijn top-level in de hiërarchie van het Domain Name Systeem. De toevoeging .nl duidt op voor Nederland; zo heeft elk land een eigen toevoeging (speciale code) in haar domeinnaam. (terug)


Wat is FTP?

FTP is File Transfer Protocol, een is een methode om een websitefile van de ene computer naar de andere te transfereren. (terug)


Krijgt u garantie op uw website?
Ja, 3 maanden voor het Business Package en het Personal Package. (terug)


Waarvoor geldt de garantie?
We verzekeren dat de website met een goed resultaat gemaakt is volgens uw wensen, en dat deze naar behoren functioneert . (terug)


Als ik een website heb gemaakt, kan iedereen die dan vinden met een zoekmachine?

Nee, U moet daarvoor adverteren. U kunt de website registreren in een zoekmachine. We kunnen u helpen met het zoeken naar de beste zoekmachine. Het is verstandig om uw website adres te noteren op uw visitekaartje, links maken naar andere website en evt. naar geprinte media. (terug)


Wat is ISP?

Dit betekent Internet Service Provider. Een provider heeft een "server" (computer) die 24 uur per dag in verbinding staat met internet. Meestal biedt een provider u een snelle verbinding. U kunt betrekkelijk eenvoudig "inloggen" op het internet en gebruik maken van hun diensten.(terug)


Waarom kan één website-adres soms op verschillende manieren op uw beeldscherm verschijnen?
Dit komt, omdat niet alle computers dezelfde browser gebruiken. Een browser leest de informatie, zoals grafieken, kleuren, enz. op uw webpagina en toont die vervolgens op uw beeldscherm. De meest bekende browser is Internet Explorer.(terug)